Kult Plave Kamenice recenzira Taylor Swift

Popularna kultura već se odavno nametnula kao presudan mehanizam informiranja svekolike javnosti, što god mi mislili o tome. Ovom smo prilikom zato odlučili momentalno izići iz svoje zone komfora i raskrinkati neke zablude iz domene gastronomije koje su svoje mjesto našle u opusu popularne pjevačice Taylor Swift.

 22

Taylor, ne postoji savršena noć za doručak. Doručak se uobičajeno jede u jutarnjim satima i nije osobito važan dio prehrambene kulture. Mi na Plavoj Kamenici jesmo svesrdni zagovornici nekonvencionalnog fine dininga, no ponekad ipak prednost treba dati tradiciji, a ne hipsterima.

We Are Never Ever Getting Back Together

Jedino kako možemo objasniti iznenađujuću popularnost ove bolno prosječne numere jest to što je ritmički toliko neinventivna da se čak Elaine iz kultne serije „Seinfeld“ ne bi osramotila na plesnom podiju. Naslovnu poruku pjesme svakako bismo mogli uputiti na niz adresa, recimo velikoj većini zagrebačkih roštiljarni i kineskih restorana, industrijskim majonezama s okusom, neukom SDP-ovom zastupniku u Europskom parlamentu Toninu Piculi, ideji burger-pizzerije, zatim svojedobno uglednom gastropublicistu, a danas samo naoružanom manijaku Veljku Barbieriju, gastro investicijama Indire Levak, demokratičnosti portala Coolinarika ili pak vinu u vrećici, kartonu, limenci ili bilo čemu što nije butelja.

 How You Get The Girl

Transparentnost je svakako jedna metoda. Druga su, dakako, kamenice.

 August

Kolovoz uistinu jest mjesec za avanture. Ako pod avanturom mislimo na kakav inteligentan degustacijski meni ili vinsku cestu. Nipošto ganjanje dečkiju nakon boce osrednjeg vina, Taylor.

 All Too Well

Šal, kažeš? Da nije u pitanju – šalša?

Marinara,

Napoletana,

Amatriciana,

Checca,

Pugliese,

Ah…

 Sweet Tea and God’s Graces

Ova pjesma s razlogom nikad nije objavljena. Zaslađenom čaju ni Bog ne može pomoći.

Champagne problems / the last great american dynasty

Konačno se svijet popularne glazbe pozabavio gorućim pitanjima! Distingviranje između šampanjca i pjenušca i dan-danas je temeljna boljka i najambicioznijih restorana. Neka stoji crno na bijelom: svi šampanjci su pjenušava vina, ali sva pjenušava vina nisu šampanjci!

Uglavnom, dok „Champagne problems“ funkcionira kao bistar zaokret bespotrebno negativnih konotacija koje se uobičajeno vezuju uz idiom iz naslova, „the last great american dynasty“ nadaje se kao scenarij horor filma B kategorije u kojem je nevina žrtva upravo ovo piće slavlja, spontanosti i radosti. Šampanj-kupke eventualno se mogu oprostiti Mariji Antoaneti prema kojoj je oblikovana šampanjska čaša, no u svim se ostalim situacijama evidentno radi o pukoj malograđanštini i neukusu, da ne kažemo i svireposti. No, što uopće očekivati od osobe koja koristi jestiva bojila, pa čak i na psima…

Cardigan

Džemper nije vino, Taylor. Vrijeme mu može donijeti samo najezdu moljaca.

Illicit affairs / Hoax

Mi, heterogena grupa novinara, fotografa, sommeliera, enologa, chefova, i gastronomskih stručnjaka nemamo nikakve veze s nezakonitim aferama, prevarama, zavjerama, lažnim predstavljanjima ili obmanama javnosti. Naša je strast gastronomija, a misija – istina! O ovim pjesmama stoga nemamo ništa za reći.

the 1

Velike ljubavi možda jesu stvar prošlosti, ali ne i ružičasta vina. Kada se sve zbroji, ovaj naizgled priprost pjesmuljak uvertira je za maestralan album kakvim se mogu pohvaliti samo veliki majstori. Uzmemo li u obzir suptilnu referencu na Veuve Clicquot Rosé, nije preuzetno reći da je Taylor Swift za pop glazbu ono što je madame Cliquot za vinsku industriju – vizionarka.

 

*Disklejmer autorice: Tekst je zamišljen kao hommage jednom od mojih omiljenih portala. O gastronomiji ne znam ništa, o Tay Tay ponešto.

 

Otvori komentare

Nema još odgovora

Komentiraj

djevojaštvo

književnost

LGBTIQA+

majčinstvo

muzika

politika

prostor

tv & film

život

OSVETA: Ubojica pilića
NEPCA: Avignon
ŽIVOTINJSKO CARSTVO: 3 ribe
RADOSTI TIJELA: Govna
popsikon
Dvije smrti Sinéad O’Connor
♪ ♫*•♪ ♀️ 2021 ☻ favs by barb ヽ༼ຈلຈ༽ノ
Nježne sablasti
Sto Oskara za Tára 
Temeljac
Justine iz filma Sirovo curi krv iz nosa.
Željna krvi
Kvir memoari ili kako ispričati svoj život
Stisak hrvatskih kanselistica
Klasna priča bez pokrića
Nina Obuljen Koržinke i drvo žalosne vrbe
Kviz: Nina Obuljen Koržinek ili žalosna vrba (Salix babylonica)?
Lydia Tár ravna Zagrebačkom filharmonijom
Sretna 33. obljetnica panDemije svima koj⁞e slave!
Portijina elegija
Kult Plave Kamenice recenzira Taylor Swift
Preporuke za proljeće
Što bismo sačuvale iz 2021., a ne spalile na smetlištu
The L Word: Generation Q, FINALE
The L Word: Generation Q, S02 E07, E08 & E09
Promijeni veličinu fonta
Kontrast