Zagrijavanje za The L Word: Generation Q, S02

*chataju: Barbara Gregov, Maša Huzjak i Iva Radat

Barb: No dobro, krenimo! 😃

Maša: Typing…

Iva: Piši, Mašo, piši, da ne moram ja startati đonom 😃

Maša: Meni je sve još svježe i povišenih sam emocija jer sam jučer navečer odgledala finale. Sigurno ne hejtam tako žestoko! Jeste li vi ponovo gledale ili ste imale vremena ohladiti se od prošle sezone?

Iva: Ja sam povišenih emocija dosade i iritacije jer sam brzinski progutala sezonu, a zaista ne trpi drugo gledanje.

Barb: Meni je sad na drugo gledanje, moram priznati, bila bolja!

Iva: Jao! Meni je bila grozna.

Barb: Ma da…

Iva: Nemoj sad, Barbara. Znamo da si ti blagonaklona.

Barb: A jesam, da. U drugom gledanju sam se puno više koncentrirala i trudila pronaći trenutke iskupljenja 😃

Iva: Odlično, ja ću biti rezidentna hejterica.

Maša: Ja sam baš super pozitivno nastrojena iako su mi zadnje ep dosta narušile dojam.

Iva: Nemoguće.😏

Maša: Hajde onda odmah udarite po rebootu! Nastavku, čemu već.

Barb: Uf, otkud krenuti?? 

I. Zlatne djevojke

Maša: Iva, što najviše hejtaš?

Iva: Pa, serija ima puno previše likova i uopće ne uspijeva razraditi njihove odnose. To me baš jako smeta. 

Barb: Da, slažem se. Meni su skroz nepotrebni novi likovi, posebno ova “mlađa” generacija.

Iva: Slažem se, nepotrebni su! Jedino stara garda ima nekog duha i glumačke kemije, a likovi posjeduju dubinu i uvjerljivost. Jer su razrađeni već odavno!

Barb: Tako je. Ne znam tko je ciljana publika uopće… Ako je mlađa ekipa, ne znam zašto bi pored svega itko gledao ovo.

Iva: Lol.

Maša: Kao The L Word newcomerici meni su svi likovi novi pa nemam puno zamjerki u tom smislu, ali slažem se da je zbog bujnosti linija radnje sve skupa patilo.

Barb: Meni se jedino Nat i Gigi dopadaju.

Iva: GIGI 😍😍😍 A kad smo prije chatale rekle ste: “Tko je, zaboga, Gigi”!!!

Maša: Ja sam se dosta investirala i u mlađu generaciju, moram priznati.

Barb: OMG, Mašo, zašto?!

Iva: Tko ti se dopada od novih/mladih likova, Mašo?

Maša: Odmah sam naravno našla nekoga tko će me kasnije razočarati i vezu koja će neminovno propasti i navijala za to 😀

Barb: Misliš li na Dani i Sophie? Ili na ovu gej priču (koja je još gora, ako se mene pita)?

Maša: Da, bila sam team Dani i Sophie od prve sekunde, trebao mi je to biti znak! Bile su slatke na početku, what can I do. A i Finley mi je jako prirasla srcu jer je imala tu golden retriever energiju koju izuzetno cijenim 😀

Iva: Dani i Sophie su topao i životan par samo u prvoj epizodi! Čim se zaruče, serija ih krene cipelariti. Više se uopće ne druže, ne razumiju, a kao da i ne poznaju jer Sophie uopće ne kuži niti uvažava Danin komunikacijski stil, zbog čega sam je ozbiljno zamrzila.

Maša: Ma da, ta prva ep me totalno navukla, a onda je bilo samo sve mučnije što je sezona dalje odmicala. Sophie mi je u početku bila skroz ok, očito je forsirala, ali obje su zeznule u tom smislu.

Iva: Najiritantniji lik upravo mi je Sophie, makar se i Quiara tu negdje nazire.

Maša: Sophie kao da je doživjela totalni rewrite negdje na polovici. Cijelo je vrijeme bila za komunikaciju i posvećenost vezi i onda se samo isključila??

Barb: Da, Sophie je nepotrebno stereotipizirana. Dok je Dani poistovjećena sa svojim važnim poslom, ova doma kuha. A na poslu bez problema bukira Kamalu ili Roxane Gay. Da skratim, poanta je da nema lošiji posao od Dani, ali je predstavljen kao takav.

Maša: Haha, da!

Barb: Ali i meni je prva epizoda bila obećavajuća! Posebno zato što su krenul⁞e sa svim stereotipima iz starog L Worda: uvodna soft porn seks scena, Bette kojoj je Judy Chicago posudila sliku koja visi u uredu i posebno onaj spektakularan izlazak Shane iz aviona ❤️

Iva: Slažem se. Masu toga mi je bilo takvo, dobro starta, a onda se povampiri –  recimo, ona poliamorija, hijaooo. Pa onda i Finley koja se zaljubila u sveštenicu Rebeccu, ali zapravo nije? I pati, ali ne toliko da se ne bi stigla spetljati s više žena, a i fatalno zaljubiti u dugogodišnju prijateljicu.

cure, nema straha od letenja

II. Zlatne retriverice

Barb: Ma Finley stvarno ne mogu, pogotovo u početku. U prvih par epizoda kaže da se nije nikad zbarila trijezna, zgrožena je haljinama, odnosno idejom da dvije lezbijke nose haljinu na svom vjenčanju itd. Niz diskutabilnih izjava koje bi trebale biti što – smiješne?

Iva: Finley ja volim, hi hi! Moja Nina to nikako ne može shvatiti, ali sviđa mi se ta njezina dopadljiva blentavost koju je Maša precizno okrstila kao energiju zlatnog retrivera.

Maša: Joj, i ja volim Finley! Želim joj samo sve najbolje jer je baš a disaster.

Iva: Mislim da je Finley prikazana kao messy od početka.

Maša: Da, zbog čega mi je i taj njezin obrat kasnije totalno nemotiviran. Ništa nije vodilo do njega, nismo vidjele ni kako prestaje piti ni kako uspijeva proraditi bar dio te traume, samo epifaniju sa Sophie i onda onaj razgovor s Rebeccom.

Barb: Mislim, kako se razvijala kao lik, tako mi je postajala sve simpatičnija. Ali zar ne mislite da su na njoj baš loše ispoljil⁞e butch stereotipe? Kao, nisam se u stanju zbariti trijezna, ali evo, mogu ti odmah izraditi stol. 

Iva: Ja sam presretna da uopće imamo butchicu! Ne znam tko je bio butch u originalu – Shane? Poslije su nešto pokušaval⁞e sa sporednim likovima, ali prilično otužno.

Barb: Istina. To su fan⁞ice dosta zamjeral⁞e starom L Wordu.

Maša: Možda sam je ja toliko doživjela kao himbo stereotip da nisam ni razmišljala o svim ovim stvarima koje je Barb nabrojila. Trauma + zlatno-ish srce i onda nekakav come-to-jesus moment kojim bi krenula prorađivati te svoje probleme. Zato mi je i to koliko je bila trijezno nurturing prema Sophie u drugoj polovici sezone ispalo dosta neuvjerljivo.

Iva: Nek mi izdjelja stol, dapače!

Barb: Možda je to referenca na drvodjelku Candace s kojom je Bette imala aferu. Tako ću to shvatiti. Okej uvjerile ste me, neka joj stol!

Sviđa li ti se, Shane?

Iva: Meni je uvjerljivo da je lezbijka u 20-ima emocionalno nesređena i okreće se alkoholu jer se ne zna nositi sa svojim emocijama. Ne mislim da je ona uzorni lik, ali takvi me zapravo ne zanimaju. 

Barb: Da, u pravu si. Ali ovdje se sve bjesomučno opijaju. Malo mi je taj potez nekako  – retro?

Iva: Ne znam, reći da je alkohol out mi se čini kao prilično sredovječna izjava. 🙂 Govorim iz osobnog iskustva! Mislim da MLADI to vole!

Barb: Hahah, ma nisam tako mislila! 

Iva: Znam, mislila si da bi scenaristi⁞ce trebal⁞e malo više sjediti za laptopom, a ne da sve rješavaju opijanjem; napila se pa se izlajala curi, napila se i zabrijala s frendicom itd.

Barb: Točno to. Zakuhaju neki problem/sukob i onda – deus ex machina – sv⁞e se napiju i kraj priče… Možda je lijeno bio bolji odabir riječi 😅

Maša: Uopće nisam primijetila toliko opijanja?! ​​😃 

Iva: Doduše, taj deus ex boca nam je podario i najseksi prizor sezone, onaj prelijepi threesome!

 

III. Gigi, the Joy Sparker

Barb: DA!!

Iva: JE LI TAKO!!

Barb: To je svakako jedna od najboljih scena.

Maša: To je bilo dosta dobro!

Barb: Općenito mi se taj thruple dosta sviđao.

Maša: Ja bih jako voljela da nije uništen tako stereotipno. Ali i nastao je pod takvim okolnostima, ljubomora i nerazriješene tenzije morale su tako završiti. Iako su Nat i Gigi dosta zrelo riješile (?) svoj dio veze na kraju.

Iva: Oduševljena sam bila! I baš bijesna kako su ga brzinski razbucal⁞e i totalno retconali! Mislim, to da Alice na kraju tvrdi da je pristala na trojac zbog Nat uopće nije točno.

Barb: Notorna laž.

Iva: Bila je itekako zagrijana za Gigi i seksualno i emotivno i organizacijski – a kako i ne bi kad ova sortira ormare po boji, halo??

Maša: Hahaha, da!

Barb: Hahaha, svima treba Gigi. 

Iva: GIGI. 💋

Ja sam vam bila privjesak, što se sija…

Maša: Ok, zašto Gigi? Ja je nisam baš voljela?

Barb: Pa iako se ne pojavljuje previše, zapravo je nekako baš kompletan lik.

Iva: Da, da! To što kaže Barb. Seksi je i jako karizmatična. Iz tih mrvica što su joj scenaristi bacili u krilo sazdala je punokrvni i životni lik.

Barb: Da, i hot je, čekala sam da to Iva kaže prva 😁

Maša: Hahaha.

Iva: A NE! Načula sam da će je u idućoj sezoni spetljati s Bette pa znam da će nam bar ostati u priči. Baš me zapravo zadivilo što je u prolazu ostavila toliko jak dojam, pogotovo zato što joj nisu dali baš nikakav backstory osim da je prevarila suprugu.

Maša: Da, imate pravo, nisam na to tako gledala! Samo mi je išlo na živce što je očito da će ona i Nat imati taj neki back together moment i stalno sam strepila. Valjda sam je odlučila ne voljeti.

Iva: 😀  Meni je bilo tako privlačno to kako su emocionalno proradile taj baggage, haha.

Barb: Meni se i Nat sviđa, iako je kompletno različit lik.

Iva: Nat mi je dosadna, ako smijem reći. Nekako mi je bland?

Barb: Pa da, ali mi je to bilo simpatično. Iako je, kako je sama rekla, nekul, uspjela je doći do izražaja uz Alice i Gigi koje su puno dominantnije i karizmatičnije. Svidjelo mi se što se sve vrijeme osjećala njezina bojazan da će baš zbog svoje običnosti na kraju izvisiti. 

Iva: Aha, kužim. Zaista i jest nekul 😁

Barb: Nisam sretna ishodom thruplea, ali drago mi je da ćemo gledati još Nat.

Iva: Da, taj je trojac imao toliko potencijala da oslika sve tri preko nesigurnosti i strahova koji se prirodno javljaju u takvom aranžmanu. Ne znam zašto nije mogao potrajati. I još ROXANE GAY da uposle da im opravda taj konzervativni rasplet, zbljuv!

Maša: Taj kraj je bio vrlo Love, Actually. Ne na dobar način! Ako postoji dobar način.

Barb: Hahaha.

Iva: Jer monogamija je toliko kontroverzan odabir, tobože, u queer krugovima.

Barb: Možda su se na to odlučili jer spektakl monogamije i braka koji su nam upriličile Sophie i Dani na kraju ipak fejla.

Iva: Ma fejlaju svi koji odbace Gigi!

bad feminist, bad queers, bad script

IV. Televisa presenta

Barb: Meni su te njihove zaruke i cijela priča oko vjenčanja bile užasno smarajuće. I nimalo queer.

Iva: Reci ti njima, Barb!

Barb: A taj Danin otac. Čemu to…

Maša: Meni je cijeli njihov odnos postao nešto što se promptno trebalo riješiti.

Iva: Da, ali meni je bilo uvjerljivo to da su tim mlađim likovima roditelji i dalje važne figure u životu i izvor traume – i kod Dani, i kod Finley. Jer Dani se zapravo emancipira od oca, to je njezin razvojni put, i definira svoj poslovni i privatni identitet u toku sezone.

Barb: Ok, to ima smisla. S tim da mi je Finleyna priča uvjerljivija. A Danin otac – kao da je netko bingeao Succession prije nego što je sjeo za tastaturu. 🙄

Maša: Ta emancipacija mi je zapravo bila ok. Mislim, sve je zvučalo malo napuhano, ali seriju sam općenito doživjela dosta soapy pa mi cijela ta halabuka oko zaruka nije bila too much.

Iva: I meni! Nadam se da će nam u drugoj sezoni podastrijeti svu katoličku disfunkciju Finleyne otuđene obitelji.

Maša: Da! To je ono čemu se nadam kad se radi o Finley!

 

V. Iskupljenje kod Dane

Barb: A što kažete na ovu gej priču? Romansu Micaha i ovog slavnog umjetnika…

Maša: Micah je najsporedniji glavni lik ikad.

Iva: Hm, to mi je bilo baš dosadno. José kao da uopće nema osobnost, i onda na kraju taj sapuničasti šok spoznaje da je oženjen – meh. Micah je čisto iskupljenje za Maxa iz originalne serije. Pravog interesa za njega zapravo nema.

Barb: Slažem se, kompletno je naivno, nerazrađeno i nepotrebno.

Iva: Baš!

Barb: I da, stoji ovo što si rekla za Maxa. Općenito su se trudili ispraviti/povećati trans reprezentaciju, što mislim da je bilo nužno. 

Maša: A vjerojatno će se i to s mužem riješiti u tri minute u prvoj epizodi nove sezone. Nez zašto je to morao biti takav gasp twist.

Iva: Sad bi se Mima da je tu hvalila kako je bila na partyju na kojem je DJ-ira⁞la Daniela Sea!

Barb i Maša: Hahaha.

Barb: Meni je malo smiješno što se dva gej tipa na kraju najviše uklapaju u lezbijski stereotip. Doslovno su se vidjeli pored bazena, otišli na jedan dejt pa se nakon toga praktički zajedno uselili…

Iva: Ali je prvo jedan ustuknuo uslijed izjave ljubavi! A ovaj se drugi u pauzi puknuo s Hassanom!

Barb: Još unknown student Micah očito poznaje losanđeleske galerist⁞ice pa usput svom novom partneru pomaže i u probitku na art sceni (možda nije student, to sam izmislila).

Iva: Hassanova mačka je najslabije razrađeni lik u seriji.

Barb: Hahaha.

Konzultacije su ponedjeljkom od 10 do 11 i 30 u sobi 23. Hvala na pažnji.

Iva: Da, što uopće Micah radi, od čega živi?

Maša: “Micah Lee, a trans man adjunct professor.” Molim lijepo, ovaj opis na Wiki.

Iva: Lol, ma daj! Ma di, čega??

Maša: Super je što smo to sve saznale gledajući seriju.

Barb: Da ni ja to nisam shvatila iz serije. A što se tiče trans iskupljenja, super mi je što su castali Jamie Clayton i Sophie Giannamore, ali sam čitala negodovanja trans zajednice nakon što je autorica reboota, Marja-Lewis Ryan, u jednom intervjuu izjavila da je lik Tess cis.

Iva: Aha, ja sam mislila da će im se sviđati što kod Tess njezin rodni identitet nije u prvom planu i uopće se ne spominje nego je non-issue.

Maša: To sam i ja mislila? Nisam shvatila da bi to trebao biti cis lik.

Barb: Pa da, to je i bila poanta – da korak naprijed nije trans glumice angažirati da glume cis likove, odnosno da je reprezentacije radi važno da budu trans, ali da pritom njihov trans identitet ne mora nužno biti glavna ili tema uopće.

Iva: Ali to je ostavljeno gledateljstvu, nije precizirano da je cis i ja je takvom nisam ni očitala.

Barb: Nisam ni ja, a očito ni internet, zato je baš glupo što je to podcrtano naknadno.

Maša: Dosta blesavo!

Barb: Očito je to isti slučaj kao i s Micahom, profesorom. Treba nam vodič za ovu slojevitu seriju.

Iva: Haha. Tko bi se u toj šumi likova snašao.

Maša: A Tess mi je bila super i baš mi je bzvz što je isto iščeznula čim je poslužila za tih nekoliko ključnih trenutaka drugim likovima.

Barb: Slažem se.

Iva: Tess i Lena su ubačene gotovo pa bez razloga, čisto da Shane nije sama u svom svijetu.

VI. Suprugina priča

Iva: Nego, možemo li o forsiranju trudnoće, molim vas.

Maša: Joj, uh.

Barb: Meni je Quiara zgodna pa sam joj sve oprostila.

Maša: Hahaha. Baš sam htjela reći da je bilo malo lakše nositi se s Quiarom kad se actually pojavila.

Iva: Ma kako??? Partnerica ti kaže da ne želi djecu, ti odeš i zatrudniš, a onda je forsiraš da pristane na aranžman koji ti je jasno rekla da ne želi i da joj ne odgovara!

Maša: Ali prilično mi je strašan njezin i Shanein brak i kako je na kraju ona zapravo dobila satisfakciju da ode od Shane.

Iva: I još je vrijeđaš poslije kad spontano pobaciš što ne želi brže-bolje opet ulaziti u taj isti aranžman.

Barb: Ma šalim se, Iva!!

Iva: Onda dobro 🙂 Prilično sam strastvena oko te narativne linije.

Barb: Vidim, ja se nisam nešto dala u tu priču jer su realno 6 sezona brojne žene pokušavale primiriti divlju Shane, ali evo, ne da se očito ni u ovoj poodmakloj dobi.

Iva: TOOOOO!! SHANE 4EVER! 🙌 I onda na Austostraddleu pišu u komentarima recapa da zašto Shane nije sazrela dovoljno da ima djecu, kao da je jedino mjerilo zrelosti roditeljstvo. Dovoljno je što se udala, ako ne i previše! Ali eto, sad smo i taj problem riješile.

Barb: Pretpostavila bih da je pitanje roditeljstva nešto što se adresira prije matičar⁞ke 🤷‍♀️

Iva: Baš i to što kažeš.

Maša: Shane je samo trebala biti dovoljno zrela da kaže enough is enough, a komentari s Autostraddlea su 🤯

Iva: DA!

Barb: Meni je također smiješno i to što forsiraju kako je womanchild Shane super s djecom.

Stari Žućko, nova ljubav

Iva: Je! Da ne bi slučajno ispalo da ne voli djecu ili da nije dobra s njima, jer to je poljubac smrti njezinom karakteru, valjda. Shane ima najbolji kraj, sa psom kojeg skupi s ulice.

Maša: RIGHT?? Jedini smisleno proveden razvoj lika 😃

Barb: Odbačeni pas za odbačenu Shane, izvrsno. Nekako slutim da će joj Tess biti iduća ljubavnica.

Maša: Ako to znači više razrade Tess – yes, please. Iskreno, mislila sam da će mi Shane sa svojim swaggerom biti iritantan lik, ali ispala je čisto ok. Sad još ima i psa. Više nego ok!

Zaruke, kažeš? A ja sam ti skuhala ovu sofisticiranu večeru…

VII. L.A. je naš!

Iva: Inače mi je bilo jako dirljivo i izvrsno odglumljeno to kako je Bette podnijela vijest o Tininim zarukama.

Barb: Slažem se. Bette je uvijek bila moja fav 💟

Iva: Drago mi je da nema Shane hatea u ovom chatu!

Maša: Bette je tako holy. 

Barb: Ma Bette je ista kao Shane, samo artikuliranija.

Iva: U, sviđa mi se ta opservacija, Barb! Zaista i jesu obje uvijek u ulozi sabotera svog vlastitog života.

Maša: Nisam Bette doživjela kao saboterku! To je valjda insight iz originalne serije.

Iva: Bette uvijek raznese stabilnost svog doma i projekta.

Barb: Uglavnom aferom sa svojim podređenima ili suradnicama.

Iva: Bette je čista sofistikacija. Te njezine bluzice i odijela! Baš si me lijepo sjetila one Candace… Bio je to vrlo seksi podzaplet.

Barb: Da, to je ova manje sofistirana crta Bette – seks u zatvorskoj ćeliji.

Maša: Skoro sam zaboravila da je imala tu aferu!

Iva: Ali preko zida!

Barb: Hahaha.

Iva: A jeste li vidjele tu njezinu KUĆU! Koji dizajn, sve tako suptilno, elegantno, a besprijekorno! 🙏🏼

Barb: Zapravo mi je scena bondanja Bette i Shane u toj divnoj kuhinji bila najdraža u sezoni.

Iva: Mene jako vesele ta druženja utroje Bette, Alice i Shane! Tu mi serija baš vibrira – ne na taj način!!

Daj dim, pls

Barb: Iz trailera za drugu sezonu se čini da nas čeka Bette/Gigi romansa!!!

Iva: Da, da! To sam čula.

Maša: Znači, novinarka je bila red herring!

Iva: Hm, predviđam da će frcati iskre kad Bette i Gigi dođu na oči onoj dosadnjači+Alice. A je li vas smetalo to kako Bette (a ni Tina baš) ne može podnijeti seksualno sazrijevanje svoje kćeri? To mi je bilo baš odbojno i konzervativno.

Barb: Ali Bette se pribrala, uvijek ona na kraju shvati što je ispravno. Meni je ta teen priča bila jako simpatična.

Maša: Teen priča je bila jako slatka. I ti završni momenti Bette i Angie su isto bili simpa pa mi nije ostao toliko gorak okus zbog tog stereotipnog roditeljskog freakoutanja.

Iva: Istina, na kraju su iskupili Bette tim druženjem s Angie.

Barb: A nije puno freakoutala! 

Iva: A dovoljno! Previše. U čemu je problem? Angie zaista simpatizira – pače, VOLI, kao što samo 15-godišnjakinje mogu – tu svoju simpatiju.

Barb: Mene nije toliko naljutila. Ona kao da se u jednom trenutku prisjeti da bi trebala biti stroga roditeljica i zauzme konzervativan stav, a kasnije kad se opusti – popusti. Tako je nekako išlo s ovim pušenjem trave/izbivanjem iz škole. Samo je rekla “dobro nemojte to raditi” i gotovo.

Maša: To uvođenje Angie u seriju mi je bilo totalno misleading i baš mi je drago što je ispala tako simpa lik, mislila sam da će je oslikati kao problematičan trn u Betteinoj karijeri.

Aloha?

VIII. 🔮

Barb: Dobro, što očekujemo u drugoj sezoni? Navijamo za Gigi i Bette, anticipirale smo i Tess i Shane, što još?

Iva: Moram priznati da sam zamišljala aferu Dani i Bette.

Maša: Joj, Iva, nemoj, ta je afera visjela stalno u zraku, ne prizivaj!

Iva: Zapalit ću svijeću!

Barb: Joj samo ne Dani i Bette.

Iva: Zašto ne? OK, obje su izuzetno jaki likovi. I vjerojatno bi se sudarale po svakoj osnovi.

Barb: Ja se nadam da će Dani otići na Havaje sama i tamo pronaći svoju ljubav. Nikako mi nije sjela.

Iva: Ja se nadam da će hitno castati Sophie u nekoj drugoj odličnoj seriji koju neću gledati.

Barb: Ja bih doduše htjela znati sve o Daninoj bivšoj, tzv. THE BIRD GIRL. 

Iva: Kojoj bivšoj? 

Barb: Mislim da u zadnjoj epizodi Alice svajpa po Tinderu i naiđe na tu ženu koja je na svakoj fotki sa svojom papigom. I onda joj sve kažu – Alice NE – a Dani pak kaže da su dejtale. Uglavnom, nadam se da će se ona i njezine ptice pojaviti u idućoj sezoni!! 

Iva: Aaaa! HA HA!! 

Barb: Btw, pročitala sam i da je Ilene Chaiken koja je kreirala originalnu seriju uzgajavačica ptica. Slušajte ovo: “Chaiken has been married to LouAnne Brickhouse, a former executive at Disney, since 2013. They live in the Hollywood Hills area of Laurel Canyon in Los Angeles and have nurtured more than 100 species of birds and other fauna, which they document regularly on an Instagram account.”

THE BIRD GIRL

Maša: Hahaha. Pazite kad se Dani vrati s Havaja poptuno chill i napokon nastavi svoju nepotrebno prekinutu fazu lijepih traperica i only ok blejzera.

Iva: Ja uopće ne gledam što Dani nosi, toliko me zabljesne da ni ne skužim outfit. Samo se sjećam sisa koje proviruju iz tregerica.

Barb: Hahah.

Iva: Dani je u pripravništvu za ulogu Bette, come on. Dani će biti Bette kad odraste! Ta to je razvidno.

Maša: Pa to, neka se ugleda na Betteine bluze, bar to dobro funkcionira.

Barb: Tako je.

Maša: Dani ima svoje trenutke, ali generalno treba više boljih topova.

Barb: Slažem se, Mašo, skroz. Dolje zvono rukavi! A Alice mi je baš dobro isfurala color blocking.

Maša: Jako dobro!

Iva: Je, Alice mi se jako sviđala modno!

Barb: Shane će zauvijek ostati Mick Jagger, tu nema pomoći.

Iva: Lol. ZGODNI Mick Jagger, moliću.

Maša: Ne mogu zamisliti Shane ni u čemu drugome nikad! Ja bih samo za kraj rekla da mi je serija unatoč očitim problemima bila dosta zabavna i baš ono što sam trebala: sapunica s hrpom dobrostojećih, zgodnih i beznadnih likova.

Iva: Ali baš mi diže živce što su sve pripadnice stare garde tako napadno bogate i uspješne, čak i frizerka Shane ima lanac frizeraja i kućerdu s bazenom na obroncima LA-a. Američki san!

Barb: Ma to je oduvijek bilo smiješno, kao da se se radi o lez Forbes Top 100, a usput i bffs listi.

Iva: Ova je kandidat za gradonačelnicu, ova ima svoj talk show… u Americi ne možeš a da ne uspiješ, ako samo naporno radiš. Ali, slažem se, serija je zabavna i pitka, makar praznoglava, jedino što nije za duplo gledanje.

Barb: Sve ste rekle, veselim se novim epizodama i budućim ćaskanjima. 

Iva: Mislim da će nas nove epke posebno stimulirati na raspravu!

Maša: U svakom slučaju, veselim se novoj sezoni i chatovima!

Crveni mjesec i vještice ili ptice

 

Naslovni kolaž: Lucija Gregov 💞

 

*Tekst je objavljen uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra

Otvori komentare

Nema još odgovora

Komentiraj

djevojaštvo

književnost

LGBTIQA+

majčinstvo

muzika

politika

prostor

tv & film

život

OSVETA: Ubojica pilića
NEPCA: Avignon
ŽIVOTINJSKO CARSTVO: 3 ribe
RADOSTI TIJELA: Govna
popsikon
Dvije smrti Sinéad O’Connor
♪ ♫*•♪ ♀️ 2021 ☻ favs by barb ヽ༼ຈلຈ༽ノ
Nježne sablasti
Sto Oskara za Tára 
Temeljac
Justine iz filma Sirovo curi krv iz nosa.
Željna krvi
Kvir memoari ili kako ispričati svoj život
Stisak hrvatskih kanselistica
Klasna priča bez pokrića
Nina Obuljen Koržinke i drvo žalosne vrbe
Kviz: Nina Obuljen Koržinek ili žalosna vrba (Salix babylonica)?
Lydia Tár ravna Zagrebačkom filharmonijom
Sretna 33. obljetnica panDemije svima koj⁞e slave!
Portijina elegija
Kult Plave Kamenice recenzira Taylor Swift
Preporuke za proljeće
Što bismo sačuvale iz 2021., a ne spalile na smetlištu
The L Word: Generation Q, FINALE
The L Word: Generation Q, S02 E07, E08 & E09
Promijeni veličinu fonta
Kontrast