The L Word: Generation Q, S02 E04, E05 & E06

Maša: Hi!

Iva: Kod mene Sophie upravo pjeva karaoke serenadu!!

Maša: Hahaha, joj, ne podsjećaj me!

Iva: Ali nema veze ako ne stignem završiti, imam dovoljno dojmova i ovako ​🙂

Maša: Ma imaš još malo, gledaj.

Barb: Evo i mene. Iva, možemo te pričekati!

Iva: Ma curke, dovoljno sam vas zagnjavila!

Barb: Možda si propustila strejt seks, ali mislim da ćeš bez toga preživjeti 😀

I. U DISKOTECI 🕷️

Iva: Loool! Onda i bolje da ne gledam do kraja. Kako je lijepo ovo bilo! Sophie i Finley plaču u tandemu, ma preslatko!

Maša: Ja ću samo reći da sam tu zadnju epizodu pogledala skrolajući po Twitteru. Gdje sam, vrlo prikladno, naišla na ovo:

Barb: 😂 😂 😂  Okej, kako vam se čine ove tri epizode u komadu? Ja mislim da su donekle uspjel⁞e obuzdati ovo čudovište od narativa koje su stvorile. I dalje je sve kaotično, ali imam dojam da je ipak malo više pažnje posvećeno kakvom-takvom suočavanju s repovima.

Maša: Lijepo je znati da se bar nekome nešto svidjelo! Ja sam cijelu tu karaoke večer odgledala s užasnim osjećajem nelagode by proxy. 

Barb: A ne, ne, nije mi se svidjelo. Nemojmo pretjerivati. 😃

Iva: Stvarno? Meni je to bilo baš slatko. I još sad plešu stiskavac kao u diskoteci Spider u Križevcima! Možda to mene baca na mladost. 😃

Maša: Hahaha, diskoteka Spider, to je točno TO! Da, malo jesu krenuli dovršavati započeto, ali po koju cijenu? 

💃💃

Iva: Ok! Ovako ću vam reći. Peta epizoda mi je bila ODLIČNA! Četvrta dobra, a šesta tak-tak, standardna.

Barb: WOW! Kakav preokret u našem chatu! I meni su četvrta i peta bile okej. 

Maša: 😮  Meni su samo sve gore!

Iva: Mašo, moraš malo sniziti standarde. To ti nije dobro za život općenito, da imaš previsoke standarde.

Maša: Imala sam relativno niske standarde, sjećate se umjerenog entuzijazma s početka! Ali više ih sniziti ne mogu. Odustala sam od investiranja u bilo što, dotukle su me! Čudim se vašim popustljivim ocjenama epizoda!

Iva: Blagonaklona sam danas 😇

Barb: Meni je plus bilo to što su dale prostora postojećim sukobima umjesto da samo uvode nove.

Iva: Da, da! Konačno su neke stvari istjeral⁞e na čistac. Dakle, napokon su raspetljal⁞e trokut Sophie-Dani-Finley.

Maša: A trebalo im je da ga raspetljaju STO GODINA!!! Glečeri su se pomaknuli! Dobro, to sad nije više baš takav ogroman timespan, but still!

Barb: Hahaha, Mašo! Kad smo kod toga, ja imam sljedeću bilješku: JAVNO SE ISPRIČATI IVI. 

Iva: LOOOL! Zakaj??

Barb: Jer je Dani postala super!

Iva: O, jako sam zadovoljna da si TEAM IVA! Tj. Dani 😃

Maša: Ali čekaj, zašto isprika Ivi zbog Dani?

Iva: Ne sjećaš se da je Barb hejtala Dani?

Maša: Nez, valjda sam potisnula svako hejtanje Dani.

Barb: Sad se baš nekako opustila, čak je bila i duhovita! Uglavnom, meni se svidjelo ovo s vikendicom. Mislim da je bilo nužno nekako zaokružiti tu priču, a drago mi je da nismo morale svjedočiti pokušajima opstanka tog odnosa nego da su shvatile da nisu jedna za drugu, ali se svejedno komplicirano vole. 

Maša: Meni je ta vikendica bila pljuska u lice Finley i svemu što je Sophie radila zadnjih par epizoda, ali istina, bar je bila kakav-takav closure.

Iva: I meni se to dopalo, a posebno zato što sam u ovoj šestoj epizodi zaista povjerovala da će razjebati Sophie i Finley jer Sophie naprosto uzima Finley zdravo za gotovo. Zato mi je preokret u ljubav bio tim slađi.

Barb: Razumljivo je da je Sophie pogubljena, ali drago mi je da je konačno presjekla i ohrabrila se. A drago mi je i da je Dani prestala biti gnjevna. Okej, i dalje je povrijeđena što je razumljivo, ali prestala je bacati predmete u školjku i fokusirala se na sebe.

Iva: Da, svidjelo mi se što su u vikendici mogle rasterećeno ljubovati i što su tako zapravo napokon odgovorile na pitanje koje je ostalo visjeti u zraku nakon prve sezone – zašto se taj odnos raspao? A sad ispada da su ih zeznule zaruke.

Barb: Da, slažem se!

Iva: I to mi ima smisla, da ih je dotukao pritisak zaruka i svega što one predstavljaju, stapanje dviju obitelji, recimo, pa čak i očekivanja koje je Sophie bila stavljala pred sebe, da se odrekne karijere u korist “dobrog” majčinstva. Ako se sjećate, odlučno je rekla u jednoj epizodi “I’m not gonna do both”, i karijeru i majčinstvo. A sad je tek skužila koliko zapravo voli svoj posao i ostvaruje se preko njega.

Barb: Da. Isto tako mi ima smisla da je Sophie neodlučna i nespremna uletjeti u novi odnos odmah, koliko god joj se Finley sviđa i koliko god to bilo nama naporno za gledati.

Iva: Slažem se.

Maša: Zaruke-šmaruke, I’m not buying it. To razvlačenje kraja mi je bilo dosadno i trebalo se ipak malo ranije desiti. Ali ok, jest sve skupa malo pomoglo Dani da se počne vraćati u formu i to je podnošljivo.

Iva: Mislim da si ti, Barb, jako precizno protumačila Sophie u jednom prijašnjem chatu kao osobu koja dosta toga radi iz osjećaja dužnosti. U takvoj osobi pritisak dodatnih očekivanja (kulturnih i vlastitih) nužno rađa želju za sabotažom odnosa. Am I overthinking it? 😃

Barb: Ne, ne, skroz se slažem. I sama se borim s tom katoličkom krivnjom 😃

Iva: Kužim, znaš je nanjušiti 🙂 Meni je to raspadanje Finley koje smo posljedično gledale bilo očaravajuće. 

Maša: 😃

Barb: Oko Finley se slažem. Iako su opet posegnule za istim seks i cuga trikom, ovoga smo puta vidjele koliko ju je sve skupa zaista dotuklo. 

 

II. BRING DELENA BACK

Iva: To me vraća hvali režije pete epizode; ono kad Sophie mulja, ali mi gledamo Finley izbliza i bol koja joj se ocrtava na licu – priceless! Bilo je toliko dragocjenih trenutaka u toj petoj epki: isto tako gledamo mimiku Carrie kad Bette hvata Tinu za ruku i izraz Giginog lica kad Bette kaže da bi si izrezala srce za priliku da surađuje s Pippom.

Barb: Ali ne dozvoljava kćeri da izreže bubreg 😃

Iva: Moram reći da sam tu team Bette! Ili kad Angie pokušava iznijeti svu svoju tjeskobu Jordie, a kamera se fokusira na njezino nervozno navlačenje rupe na trapericama. I bilo mi je genijalno kako je popizdila i povukla crtu; tipična Bette! I još se obrušila na Carrie! E, svaki prizor s Carrie naprosto je SJAJAN!

Maša: Aaaa, meni je sve to išlo na živce!

Iva: Kako to, Mašo? Meni je taj therapy session bio prava delikatesa. Svi su bili u elementu; Micah super priseban, Angie sva nervozna, Tina puna razumijevanja i podrške, Bette šizi, Carrie se pokušava uklopiti… Baš su mi bili uvjerljivi u Micahinoj ordinaciji, imali su savršen glumački tajming i kemiju.

Maša: Bette mi generalno dosta smeta s navlačenjem Gigi, ali moram reći da sam u (po)majčinskom trokutu jako na njezinoj strani. 

Barb: Po meni je jedino Angie bila suvisla. Cijela situacija je ustvari predstava za Bette koja je, čini se, nesposobna komunicirati. Baš je tužno da jedna tinejdžerka mora smisliti cijeli taj plot da bi ju se saslušalo.

Maša: Meni je cijela premisa za therapy session bila grozna pa se nisam mogla uživjeti. Iako mi je super koliko su Angie prikazal⁞e kao trezvenu što se tiče potrebe za terapijom i nepristranom osobom koja bi cijeloj obitelji pomogla sagledati stvari malo drugačije, sam patos davanja bubrega me jako podsjetio na Grey’s Anatomy i koliko sam mrzila što je tamo Meredith dala bubreg svom užasnom ocu, ako se dobro sjećam. I odlučila sam ne uzeti nikoga za ozbiljno, u vrlo Bette stilu.

Iva: Premisa je prilično jadna, da.

 za tebe, Pippa

Barb: Ja sam samo mislila na Selenu Gomez i bubreg koji joj je dala prijateljica.

Iva: LOL!!

Maša: Sel ❤️

Iva: E, a sjećate se kad su Selena i Bieber išli na onaj famozni brunch kad se ona teško razboljela, taman prije ili poslije te transplantacije? Ja sam malo navijala da opet budu zajedno!! ZNAM! I mene je sram!!

Barb: Naravno!

Iva: Mislim da su Selena i Bieber također našli closure tada.

Barb: Baš kao Dani i Sophie.

Maša: Selenine odnose pratim samo kad je u pitanju Demi, Bieber me ne zanima. 😃 Još čekam da se njih dvije pomire. 😢 A Delena mi je očito važnija od Bette i Gigi 😃

DELENA > JELENA

Iva: Ono što mene fascinira je koliko i dalje volim Bette iako se stvarno zna grozno ponašati – tu prvenstveno mislim na Gigi. Kako je ružno bilo kad joj je rekla da TREBA VIŠE, pa tko to kaže ikome tijekom prekida, čak i ako to stvarno misliš. Ipak, u istoj epizodi kad je krenula pjevati i kad se pokazalo kakvu fenomenalnu boju glasa ima – tamnu poput čaše crnog vina, ha ha – naglas sam rekla da je Bette savršena žena.

Barb: Obmanula te! Vidiš, ja nisam tako doživjela njihov odnos. Meni se iz ovih zadnjih par epizoda činilo da njih dvije znaju da to nikuda ne vodi, ali postoje iskre pa nijedna ništa ne poduzima.

Iva: Istina. Ali ipak je Gigi ostala povrijeđena. 

Maša: Haha, da, izgleda da je Bette stvarno lako voljeti unatoč tome što je GROZNA. Gigi je još dugo izdržala!

Barb: Ja moram reći da se slažem s onom Aliceinom šalom o Gigi. Ta osoba stvarno ne prestaje pričati o emocijama. Moje tvrdnje iz prošlog chata su se potvrdile – Gigi doslovno služi tomu da postavlja pitanja drugim likovima.

Maša: Da! Čak je i u klubu rekla one neke dvije mudre stvari. Zvučale su kao izreke, a sad se ne sjećam ni jedne.

Iva: Super uočeno! Da, služi samo kao prop za druge likove… 

Barb: Izuzev one scene u autu s Dani!

Iva: Ali ja i dalje NE VIDIM gdje to Gigi non-stop blebeće.

Barb: Ma ne blebeće nego je u odnosu na ostale previše emocionalno inteligentna i svedena je na to da juri za drugim likovima kada im je teško.

Maša: Također, bože sačuvaj da netko u toj seriji želi iskomunicirati emocije dok se veza actually odvija!

Barb: Zašto i bi kada je tu Gigi! I još jedna važna stvar, onaj njezin stan je PREDIVAN. Ljepši je od stana iz filma The Father koji smo svojedobno nahvalile.

Maša: E, stan je dobar! Vrlo Gigi! 

Iva: Da, ali nije uopće izgledao kao njezin stan!

Maša: Ahahaha.

Iva: Ja sam nekako vidjela Bette ondje prije nego Gigi.

Barb: Naravno, kad ne znamo i dalje baš puno o Gigi. 

Maša: 😃 Jedino sam očekivala da će biti malo nakrcaniji stvarima, ona mi je istovremeno nekako business woman-like, ali i kao netko tko ima puno uspomena i stvari.

Iva: Ne mogu si uopće zapravo predočiti kako bi izgledao Gigin stan, a mislim da je to baš zato, da.

Maša: Doduše, nitko baš nema jako osebujan životni prostor u toj seriji. Samo je sve jako čisto i prostrano.

Iva: Istina. Još najjasniji dojam ostavlja onaj tepih koji je stavila Aliceina mama!

 

III. SVI SU LUDI ZA TOMOM

Barb: A LENORE ❤️  Meni je ona jako drag lik, i svakako najdraža od povratnica!

Maša: Sve vezano uz Alice općenito ostavlja najjasniji dojam! Vjerojatno zato što ona jedina nije prikazana u toj neutralnoj paleti.

Barb: Slažem se, Mašo! Super si to uočila.

Iva: Zašto ne daju Shane i Lenore prostora?? Nepravda!

Barb: HAHAHA.

Iva: “As much as anyone can, you know… love kids.”

 mommie dearest

Barb: Ja sam baš dosta razmišljala o tim povratničkim likovima. Mislim na Lenore, Cherie, a čak i Danu.

Iva: Ma fali im kolorita, zato vraćaju te stare epizodne likove.

Maša: Nisam znala da je Lenore bila veći lik u og L Wordu! Zato mi je njezino pojavljivanje bilo skroz čudno. Niti je ostala, niti je njezina pojava nešto promijenila. A to je očito bio Guest Appearance.

Barb: Meni Lenore nije smetala jer nije ništa poremetila.

Maša: Eto, to su stvari koje mi fale jer nemam predznanje. Meni su oba ta gostovanja bila so-so. Da, Lenore mi def nije smetala! Samo je bila malo ???

Barb: Zanimljivo, ja sam bila baš uvjerena da će Lenore dati neki insajt u Alice novim gledatelji⁞cama.

Iva: S Cherie su fulal⁞e, meni se činilo.

Barb: Totalno.

Iva: Čisto je tu da nam pokaže koliko je Shane odrasla (=podosadnila se).

Barb: Cherie je uvedena samo kao senzacija za stare fanice, doslovno preslikana iz starog L Worda kao da se ništa nije desilo u međuvremenu.

Iva: Tako je! Ali opet, istina je da se mnogi ne mijenjaju kako stare pa mi to nije neuvjerljivo. 

Barb: S druge strane, spominjanje Dane pomaže boljem razumijevanju Alice kao lika.

Iva: Nije ipak uzalud umrla naša Dana. Taj fridging je ko ono kad cijelu svinju staviš u freezer pa imaš za cijelu zimu. HA HA! Sori, ja ne jedem meso, ali nisam mogla odoljeti.

 smrzla sam se, smijem li ući?

Barb: Da. I super je da smo se konačno riješile Nat, odnosno da je ovaj poli storyline pao u zaborav. Svidjelo mi se to što su pokušale dati dubinu Aliceinom postprekidnom emocionalnom stanju. Neovisno o tome sviđa li nam se ili ne, mislim da je plus što su nam POKAZAL⁞E kako se suočava s novonastalom situacijom, a ne PREPRIČAL⁞E.

Maša: Slažem se! Jedna od rijetkih stvari koja mi je ok – Tom! ZNAM. Ali baš mi je ok!

Iva: Potpuno sam izgubila interes za Alice. Ne znam je li to moja heterofobija, ali ovo mi je sve dosadno ko proljev.

Maša: 😃 

Iva: Meni je samo bilo žao one kristalne veze. Ipak je od bake!!

Barb: HAHAHA, baš sam se tebe sjetila kad se razbila!!!

Iva: 🤗 To je ono što želim čuti, Barb!

Maša: Vaza i cvijeće su bili krasni, RIP.

Barb: I meni je Tom isto simpa, ali ne mislim da itko gleda ovu seriju jer žudi za strejt rom-comom. 

Maša: Ja sam sretna zbog Alice, ovo s Tomom je čak ispalo organski, a ne samo nagurano. A Tom je baš simpa i drag.

Iva: Dobro, dobro, preimenujmo seriju u “Svi su ludi za Tomom”.

Maša: HAHAHA.

 

Kako vi vidite Toma?

Bravo! Vi ste prava obožavatelj⁞ica!
Gledate krivu seriju. Pokušajte ponovno...

 

Barb: 😂  Iako, oboje su hladnokrvni ubojice. Ja sam cijelo vrijeme gledala one gumice na jastozima i pitala se hoće li netko to maknuti.

Iva: Joj, kako mrzim te “smiješne” scene s ubijanjem životinja.

Barb: Da, i ja, nepotrebno.

Maša: Haha, to nisam gledala. Ne mogu! Ne zato što sam puna miline za jastoge, doduše. Nego zato jer ih se bojim 😃 

Maša: U svakom slučaju, Alice i Tom si pašu i mogle bismo si dopustiti malo radosti zbog toga.

 

III. QUEER EYE INTERMEZZO

Iva: Ja nisam spazila gumice jer su mi Aliceine hlače tukle u oči.

Barb: Hahaha.

Iva: Ali ona Gigina svilena bluza! 👌🏻

Maša: Sve Gigine bluze! I ogrlice!

Barb: Ja je sad samo zamišljam u onom nakaradnom boleru.

Maša: Hahaha.

Iva: Onaj bolero je nešto čemu bih se divila na Hreliću. Ako mislimo na dolčevitu koja je samo za ruke i vrat!

Maša: Na ljestvici od 1 do 10 koliko ti je taj bolero pokvario scenu s Dani?

Barb: Hahaha, meni dosta. Baš je očajan. 

😬

Iva: “Kakva je to vesta kaj ima samo za vrat i za ruke?!?!?” Od moje Nine 😂 VESTA!! HAHA

Maša: Ahahaha. Vidi se tko je u ranjivoj dobi proživljavao traume mode ranih dvijetisućitih, a tko nije.

Barb: Mislim, ako ovo računamo pod neck warmer, onda je korisno! Ako npr. imaš jako otvorenu jaknu.

Maša: ☠️

Iva: Rasplakat ću se. Pa kaj onda s dekolteom? Skupljaš snijeg u njega? Ak’ ožedniš?

Barb: Ne, ne. Mislim na nekakav elaborirani šal. Demonstrirat ću: 

Iva: Ma to je skroz drugo! Žiži ima šal s rukavima!!

Barb: A pokušala sam je iskupiti, nije joj lako u životu 😃 

Maša: Ok, neck warmers još postoje??

Barb: Da, y2k is on.

Iva: Ova cijela rasprava me baca u delirij oduševljenja.

Barb: Oprostite, zastranila sam.

Iva: Nipošto!

Maša: Ako su nešto dobro shvatili, onda je to da je y2k bio patnja i bol i to se dobro prevelo u ove nove, još bolnije komade odjeće.

Barb: Ja imam soft spot za to, moram priznati. Iako je Gigino što god neoprostivo.

Iva: Ja imam soft spot za sve čudno! To ti je vodenjak u podznaku.

Maša: Ma i ja volim y2k, nostalgija zauvijek! Ali nije jako user-friendly.

Barb: Dakle, da vas dvije morate preuzeti nečiji stil, preuzele biste Gigin?

Maša: Vjerojatno Gigi, da. Ali bez bolera!

Iva: I dalje Bette, sto posto. Ili Finley?

Barb: Finley? 😲

Iva: Volim taj boyish stil kod Finley.

Barb: Ja sam za Tess!

Iva: *kima pred leptopom* Mogu si to zamisliti, Barb. A kakav vam je bio onaj sako rozo-ljubičasti u kojem je Finley došla na dejt? Dobro ga je isfurala, iako nisam sigurna za boju.

Maša: To je bilo slatko! Boja 5+! Ali zato je ovaj crveni gornji dio trenirke (?) na karaoke večeri bio zločin!

 Shantay, you stay

Barb: Hvala ti, Mašo.

Iva: NOOO! Pa to se tak nosi  😃 

Barb: Grozno. Plus, u klubu su. Finley ima 6 slojeva odjeće. I nula dezića. No dobro, neću osuđivati, sv⁞e imamo diskutabilne modne faze.

Iva: HAHA!

Maša: Cijelo vrijeme kad je izgledala patnički pitala sam se je li to barem malo zbog trenirke.

Barb: Sigurno je. Ako su htjele pokazati očaj, dobro su odabrale.

 Sashay away

Iva: Onaj stiskavac je bio potentan sigurno. Zamisli sve te emocionalne prevrate bez dezića 😄

Maša: Hahaha.

 

IV. MICAHBEL

 

Barb: A kad smo kod očaja, možda je Micah dobar nastavak. 

Maša: Hahaha, upravo sam to pisala!!! Jadni Micah, univerzalno percipiran kao očajnik! Ali! Malo je počeo dolaziti k sebi!

Barb: Je, malo je živnuo!

Maša: Da, pogotovo na poslu. A onda malo i u prijateljskim odnosima.

Barb: Lijepo mi je da su pokazale koliko su ga ove sve izmorile svojim dramama.

Iva: Da. Ali onda prihvatiš to spetljavanje s Maribel, a scenaristice ga pretvore u dramu doslovno niotkuda.

Maša: DOSLOVNO niotkuda. 

Barb: Da. Baš je bilo wtf. Za razliku od većine ostalih romansi, ovo se dugo kuhalo i bilo je jako promišljeno. S obje strane. Zašto ne može sad biti samo lijepo?

Iva: Baš to. Otkud sad onda ovo? Što Maribel izvodi?

Barb: Ne razumijem, dosad je sve odlično komunicirala, a sad odjednom puno radi i nedostupna je. Možda su se zbunil⁞e i mislil⁞e da pišu neki drugi lik – Bette?

Maša: Ali nije li tako sa svima? 1. epizoda: hook-up, 2. epizoda: TOLIKO PROBLEMA, NE ZNAM MOGU LI BITI S TOBOM, MISLIM DA NE MOGU, ALI IPAK SMO U USTALJENOJ VEZI NEKAKO, 3. epizoda: zanima me nova osoba, gdje je naša ljubav nestala?

Iva: Apsolutno! A oboje su toliko stabilni i emocionalno inteligentni da mi kod njih to dramljenje posebno nema smisla.

Maša: Da. A kako vam se Micah i Maribel sviđaju kao par kad nemaju potpuno fabricirane probleme?

Iva: Dobri su mi! I svidjelo mi se što nisu zazirali od prikaza seksa.

Barb: DA!

Maša: I meni su dobri!

 

V. HIGH ART

 

Iva: Bette i Pippu uopće ne shippam.

Maša: Ni ja. A trebala je biti bombastična veza!

Barb: Mislim, može li s takvim Bettinim projekcijama Pippa ispasti išta osim razočaranja?

Iva: Ali napokon da netko topa Bette.

Barb: To da. Meni je zanimljivo to što su odlučil⁞e napraviti neki pomak u odnosu na vrijeme PROVOCATIONSA (valjda se tako zvala ta izložba), odnosno to što se Bette sada obračunava s umjetničkim sistemom koji se pravi da je uključiv. 

Iva: Ha ha! Je, tako se zvala.

Bette: Također, ako je suditi iz ove situacije s Pippom, Bette ipak umjetnost voli više od seksa. Što se za politiku nije moglo reći. 😄

Iva: Dobro sročeno, Barb!

Maša: Hahaha.

Maša: Mene i dalje treba redovito podsjetiti da se Bette bavi umjetnošću. Poslovnom stranom, but still. U nevjerici sam svaki put kad govori o nekom umjetniku.

Iva: To je zato što su se u rebootu isprva usredotočili na njezinu aktivističku motivaciju, koja je prije bila uklopljena u umjetnost.

Maša: Je.

Barb: Da, ja je doživljavam kao art osobu.

Iva: I ja, da. Ali to je zato što je taj aspekt njezinog života u originalu bio toliko jak. Dominantan, čak.

Barb: Slažem se. Stalno je bila dirnuta. 😄  Jesmo nekog izostavile?

Iva: Hmmm…

V. LIPSYNC FOR YOUR LIFE

Maša: Da, tko je još uopće ostao? Shane koja svakako može prijeći preko toga da joj zaposlenicu netko seksualno uznemirava, ali nikako preko spletkarošice Cherie.

Barb: Ma katastrofa.

Iva: Shane needs a life ASAP. Blijedi poput Micaha! 

Barb: Sjetila sam se jedne stare epizode u kojoj Carmenina mama doziva Shane, ali zvuči kao da govori SHAME!

Maša: Hahaha. Jako prikladno!

Iva: Onaj karaoke nastup mi je za anale!!

Maša: Love Shack je bio… Pa bio je.

Iva: Nije vam se svidio??

Barb: AHAHAHA, Mašo.

Iva: Meni je bio super!

Barb: Joj, meni je to bilo dosta cringe.

Iva: Mašo, odakle izvire ta gorčina?

Barb: Meni se činilo kao da jedino Alice uživa. Bette je zvučala kao da se danima pripremala da se ne osramoti, a Shane je izgledala kao da bi radije bila u tamnici.

Maša: Podsjetio me na drugi, stravičan, Sex and the City film. Kad pjevaju I Am Woman u Abu Dhabiju. Ali ajde, ipak ne toliko zastrašujuće. Alice je bila slatka i ufurana, to je bilo ok.

Iva: Znači, jedino je meni to bilo jako fora.

Maša: Bar znamo da Bette uvijek može naći posao u glazbenoj industriji ako ovo nastavi ići.

Barb: Def. Nego, cure, molim vas. KOJA JE VAŠA KARAOKE PJESMA?

Iva: OMG!!! ČEKAJ. MISLI, MOZGU, MISLI!!! Nisam nikad pjevala karaoke! Ali baš si to želim.

Barb: Isuse, Iva. Dolazimo na intervenciju u Beč.

Maša: KARAOKE PARTY U BEČU!

Iva: DOĐITE! 🥳

Maša


Barb: Ajme, Mašo ❤️ Ja sam stvarno po tom pitanju totalni antitalent. Ali bit ću iskrena, evo, i reći da uvijek biram Shakiru.

Iva: Joj, kak dobro da znate!

Maša: Shakira ❤️  Klasik! Iva, onda nam reci koju bi pjesmu pjevala!

Iva: JOJ!! So much pressure. Recimo da bih sad – totalno neprimjeren izbor – Light of a Clear Blue Morning. The Wailin’ Jennys. Totalno loš odabir za karaoke 😀 Ali trenutno mi je to himna.

Barb: Neočekivano!

Maša: Aw, sve bismo plakale!

Barb: Jedva čekam!

Iva: E!!!! PRIKLJUČILA SAM SE ZBORU!!! I studentskim novinama. I Yugo Region Research Groupu 😀

Barb: Ok, Rory!!

Maša: Ahahahaha. RORY. Izvrsno!

Iva: HAHAHAHA. Pod stresom se pretvaram u Paris.

Barb: AHAHAHA. Dobro, mislim da je to to.

Maša: Cure, ja moram ići, ali kao uvijek, super chat!

Iva: Da! ❤️

Barb:

 

*Tekst je objavljen uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra

Otvori komentare

Nema još odgovora

Komentiraj

djevojaštvo

književnost

LGBTIQA+

majčinstvo

muzika

politika

prostor

tv & film

život

OSVETA: Ubojica pilića
NEPCA: Avignon
ŽIVOTINJSKO CARSTVO: 3 ribe
RADOSTI TIJELA: Govna
popsikon
Dvije smrti Sinéad O’Connor
♪ ♫*•♪ ♀️ 2021 ☻ favs by barb ヽ༼ຈلຈ༽ノ
Nježne sablasti
Sto Oskara za Tára 
Temeljac
Justine iz filma Sirovo curi krv iz nosa.
Željna krvi
Kvir memoari ili kako ispričati svoj život
Stisak hrvatskih kanselistica
Klasna priča bez pokrića
Nina Obuljen Koržinke i drvo žalosne vrbe
Kviz: Nina Obuljen Koržinek ili žalosna vrba (Salix babylonica)?
Lydia Tár ravna Zagrebačkom filharmonijom
Sretna 33. obljetnica panDemije svima koj⁞e slave!
Portijina elegija
Kult Plave Kamenice recenzira Taylor Swift
Preporuke za proljeće
Što bismo sačuvale iz 2021., a ne spalile na smetlištu
The L Word: Generation Q, FINALE
The L Word: Generation Q, S02 E07, E08 & E09
Promijeni veličinu fonta
Kontrast